FotoRPhSBalkon

CV

“Het Rotterdams Philharmonisch is een virtuoos orkest met musici die grote solistische kwaliteit in huis hebben. We zijn verheugd een volgende stap te kunnen zetten door een programma in het leven te roepen dat dit ensemble, de Rotterdam Philharmonic Strings, ook officieel aan het orkest verbindt, actief ondersteunt en stimuleert!” – Hans Waege, orkestdirecteur RPhO.

“Een rijke ensemblecultuur binnen een orkest stimuleert de orkestklank en de verbondenheid. Het enthousiasme waarmee dit opgepakt wordt vind ik geweldig!”  Yannick Nézet-Séguin, chef-dirigent RPhO.

Het Ensemble in Residence opereert als zelfstandig gezelschap met o.a. een onafhankelijke eigen concertserie,  maar kan daarnaast bijzondere projecten aangaan in samenwerking met het orkest.

De Rotterdam Philharmonic Strings is het enige ensemble in Residence van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Dit ensemble is een voortzetting van 440Hz – Strings/Concerto Rotterdam, een strijkorkest uit het Rotterdams Philharmonisch dat al sinds begin jaren ’70 een eigen concertserie had in de Pelgrimvaderskerk te Delfshaven, Rotterdam.

Wij als Rotterdam Philharmonic Strings continueren deze traditie en breiden deze uit met meer aanwezigheid in bijvoorbeeld concertgebouw de Doelen in Rotterdam en het concertgebouw in Amsterdam.
De Rotterdam Philharmonic Strings hebben intussen samengewerkt met o.a.: chef-dirigent van het RPhO Yannick Nézet-Séguin, Igor Grupmann, maestro Shlomo Mintz, Daria van den Bercken, Liza Ferschtman, Kristóf Baráti, Rosanne Philippens, Noa Wildschut, Ella van Poucke en Carolyn Sampson.